Twitter response:

Satranç

Satranç

 

Çocuğunuza kendine güven, zeka ve öngörü ile başarılı bir hayat sunmak istiyorsanız, satranç dünyası çocuğunuzla ve sizinle işbirliği kurmaya aday!

NEDEN SATRANÇ? 

Beyninizdeki nöron hücrelerinden, bağlı oldukları nöronlara sinyaller veren dentritlerin büyümesini hızlandıran ve beyindeki sinirsel iletişimin kalitesini artıran satranç, beynin performansını ve dolayısıyla öğrenme hızı ve kapasitesini artırır. 
 100 milyar nöron ve 100 trilyon bağlantı ile yaklaşık 3 kilo, vücudumuzun yöneticisi olan beynimizin sol yarım küresi analitik ve metodolojik düşünceden sorumlu iken, sağ taraf yaratıcı veya sanatsal düşünceden sorumludur. Satranç beynin iki lobunu da kullandıran bir spor olması itibariyle ciddi çok önem arz eder. Bir yandan beynin sol lobunu çalıştırarak ön-matematik ve geometrik gelişimi ile analiz ve değerlendirme yeteneğini artırır iken diğer yandan hamleleri yorumlama ile stratejik ve taktiksel düşünmeyi geliştiren yaratıcılık temelli sağ lobu çalıştırır.

Buna paralel olarak;
Çocuğun problem çözme becerilerini arttırır.
Hızlı gelişen dünyada, her gün hayatımızın her aşamasında karşılaşabildiğimiz sorunlara karşı gerçekten çözümcül müyüz? Yoksa mücadele etmek yerine pes etmeye mi meyilliyiz?
Bir ebeveyn olarak yapmamız gereken bir şey, çocuğunu bu problemlere hazırlamak, onlara nasıl çözüleceğini öğretmek ve ilerlemek. Satranç, bu becerileri ortaya çıkarmanın, kendine güveni ve problem çözme kabiliyetini geliştirmenin mükemmel bir örneğidir. Ayrıca kaybetmek ve kazanmayı öğrenerek hayata hazırlar.
 
Çocuğunuzun hafızasını geliştirir. Çünkü satranç oyunu, rakiplerin hamlelerini hatırlamak üzerine kuruludur. ayrıca hangi pozisyonların kendilerine yardımcı olabileceği –bunlar temel açılışlar ile hamlelerin bilgisi ve çeşitli püf noktalardır- bilgisi dahi çocuğun belleğini geliştirmek için oldukça harika bir eğitmen!
Belleğin yanı sıra konsantrasyonu artırmak için de birebir! 
Oyun sırasında, rakibiniz çocuğunuza hangi hamleyi yaptığını söylemeyeceğinden dolayı çocuğunuz oyuna odaklanması, her detay ve parçaya dikkat etmesi gerektiğini bilir.  kendi hamlesini bu konsantrasyon eşliğinnde planlama ve öngörü ile yönetir. Satrançla çocuğumuzun kazandığı öngörü ve son raki adımları akıllıca planlama yeteneğini zamanla  kişiliğin bir parçası haline gelir.
 Bunu birlikte yapalım, belki çocuğunuz satranç dünyasını fethedecek ve bir sonraki Fischer olacak,
denemeden asla bilemeyiz!